Ještě v sezóně medvědího česneku nabízím jeden rychlý recept. Na internetu najdete spoustu rad, jak medvědí česnek využít při přípravě vařených i nevařených pokrmů. Já vám nabídnu ověřenou kombinaci medvědího česneku v zeleném koktejlu (green smoothie).
Že čerstvá grapefruitová šťáva nečekaně dobře chutná s odšťaveným běžným kuchyňským česnekem jsem již vyzkoušela při 21denním hodování pouze na ovocných a zeleninových šťávách. Volba medvědího česneku tedy byla jasná.
Pozor! Medvědí česnek je chuťově poměrně silný, tak to s jeho množstvím nepřežeňte.
Ingredience:
- 1/4 hlávky ledového salátu
- pár listů čerstvého medvědího česneku
- 1 grapefruit (odšťavený či celá dužina)
- voda podle potřeby a chuti
Šup se vším do mixéru a rozmixovat do hladka.
Místo ledového salátu můžete zkusit i jinou listovou zeleninu. Já jsem zvolila ledový salát, protože zjemní jak medvědí česnek, tak grapefruitovou šťávu.
Výsledek je pikantní a dospělácký, nicméně věkové hranice se nekladou 🙂
A já si jdu udělat druhou dávku, mé tělo i chuťové buňky jásají.